Flinke daling woninginbraken in Soest

Soest – We zien al sinds 2015 een daling van het aantal woninginbraken in Soest. De cijfers: 132 keer (poging tot) inbraak van januari t/m mei 2015, 130 keer van januari t/m mei 2016 en 82 keer van januari t/m mei 2017.

Naast het werk van de politie, werken de inspanningen van de inwoners met signaleringsteams, BuurtWhatsApp en Burgernet, mee aan de daling.

Burgemeester Metz: “Het is belangrijk dat we het in Soest veilig houden. Als gemeente kunnen we dat niet alleen. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Maar we blijven een beroep doen op de inwoners van Soest en Soesterberg. Geef inbrekers geen gelegenheid om in te breken en let op verdacht gedrag in uw omgeving. Bel hiervoor 1-1-2. Anders kunnen woninginbrekers ongestoord hun gang gaan.”