Kerstgedachte: Meisje samen met haar konijn op pad om geld op te halen in Bunschoten

 Bunschoten – Op zaterdag 23 december is het druk op de markt in Spakenburg. Over de markt klinken geluiden van ‘Stille nacht, Heilige nacht’. Een jong meisje (Jo-ann) staat samen met het konijn op het plein. Ze is viool aan het spelen.

Vele omstanders komen verbaast kijken naar het konijn, sommige omstanders vragen of ze alleen op pad is. Ze blijkt alleen op pad te zijn, zonder haar ouders. Ze is geld aan het inzamelen voor Stichting het Nieuwe Leven. Volgens omstanders is ze al een paar dagen kerstmuziek aan het spelen in het centrum van Bunschoten. Ze trekt samen met haar konijn veel aandacht.

‘Wij hadden al gehoord dat ze bij ons op de kerstmarkt gestaan had in Bunschoten en al veel geld opgehaald had, en zelfs de sneeuw getrotseerd had, en nu de laatste dagen dus weer op pad. Wij vinden dit supergaaf, een voorbeeld voor velen, hoe haar hart uitgaat naar de armen. Wij mogen sinds een jaar of vijf, zes in Oeganda komen om daar hulp te verlenen.

Intussen is dit een deel van ons leven geworden om te kijken op welke manier wij daar de mensen structureel kunnen helpen. In januari hopen wij weer af te reizen en deze keer gaan er nog vijf personen met ons mee. Een vast onderdeel is dat wij de mensen daar mogen bemoedigen en helpen met onderwijs, medische hulp, voedsel, en aankoop van dieren. Begin van dit jaar, toen wij in Oeganda waren, werden wij enorm geconfronteerd met honger in de dorpen, de mensen hadden bijna niets te eten.

We hoorden dat ze soms dagen niets gegeten hadden of zelfs mieren aten of zand met water mengden. Dit raakte ons enorm en na een noodoproep naar onze vrienden, familie en mede-dorpelingen, kregen wij genoeg geld binnen om voor 3 maanden voedsel te kunnen inkopen en uitdelen aan de meest behoeftigen. Dit was heel bijzonder en een groot wonder. Eerder al werden wij geconfronteerd met honger en overlijden, want mensen stierven door vies drinkwater, we hebben toen een waterput mogen slaan. In 2018 gaan wij starten met ons project Storehouse, met dit project hopen wij structureel hulp te kunnen bieden aan deze 2 dorpen en ze selfsupported te maken. Wij geloven in een God die ons leven leidt en Hij heeft ons daar gebracht, daar zijn wij zeker van, maar bovenal dat dit ons zelf ook zoveel vreugde en zegen brengt.’  Aldus Henk Vedder, voorzitter van de Stichting Het nieuwe leven.

De stichting kan gesteund worden door een gift over te maken naar NL23 INGB 0006 2565 91 t.n.v. Stichting Het Nieuwe Leven (ANBI).