Burgemeester in Amersfoort bezoekt 70-jarig bruidspaar Tousijn-Meijer

Amersfoort – Op maandag 15 januari zijn de heer en mevrouw Tousijn-Meijer 70 jaar getrouwd. Burgemeester Bolsius brengt het bruidspaar op deze dag een felicitatiebezoek.

De heer en mevrouw Tousijn-Meijer leerden elkaar eind jaren ’30 kennen via accordeonvereniging Forzando in Amsterdam. Mevrouw was een zeer verdienstelijk muzikante en zij gaf les aan de heer Tousijn.

Na de bevrijding werd de verkering serieus en in 1948 zijn ze met elkaar getrouwd. De heer Tousijn heeft tot zijn pensioen bij de gemeente Amsterdam gewerkt. Hier hebben zij tot 2011 ook gewoond. Mevrouw Tousijn deed het huishouden en zorgde ervoor dat thuis alles op rolletjes liep. Ook nam zij, samen met haar zussen, de zorg voor haar ouders op zich.

Het bruidspaar heeft één dochter en twee kleinkinderen.

Sinds 2011 wonen ze met veel plezier in Amersfoort. De grootste hobby van het echtpaar is altijd de accordeonmuziek geweest. De heer Tousijn heeft zelfs een aantal muziekstukken gecomponeerd. Daarnaast schrijft hij graag gedichtjes. Zijn gezondheid wordt wat brozer, maar mede door de zorgzaamheid van zijn vrouw ontbreekt het hem aan niets.