Talentvol jazztrio met zangeres bij Observant in Amersfoort

Amersfoort – Stadscafé de Observant brengt tweewekelijks jazz van veelbelovende talenten, maar ook gevestigde namen. Woensdag 21 februari staan het Sebastiaan van Bavel Trio en zangeres Vera Naus centraal. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

Pianist Sebastiaan van Bavel heeft in bassist Alessandro Fongaro en drummer Jimmi Hueting de ideale muzikale partners gevonden om zijn composities tot in perfectie uit te voeren. Vanavond nodigen ze zangeres Vera Naus uit om met hen een combinatie van eigen werk en bekend repertoire ten gehore te brengen.

Pianist/componist Sebastiaan van Bavel schrijft in 2008 het Prinses Christina Concours in de categorie Jazz op zijn naam. Drie jaar later wint hij het concours in de categorie Klassiek. Zijn uitzonderlijke talent in beide genres levert hem al op jonge leeftijd optredens op in onder andere het Bimhuis, LantarenVenster en op het North Sea Jazz Festival. In van Bavels muziek is overduidelijk zijn liefde voor beide genres terug te horen. Zijn indrukwekkende pianospel laat hij optimaal tot zijn recht komen in composities die wat betreft structuur meer weg hebben van een klassieke symfonie dan van een jazz-standard.

Muziek en vooral het zingen zijn altijd Vera’s passie geweest. Op haar elfde begon ze, na diverse instrumenten, met klassieke zangles maar ontdekte al snel haar voorkeur voor de jazzmuziek. Al op haar veertiende begon ze met het zingen in verschillende bands. Ze deed veel podiumervaring op in diverse muziekstijlen en nam succesvol deel aan competities in Nederland en Duitsland. In 2017 studeerde ze cum laude af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Zij onderzocht daar hoe ze Indiase ritmiek kan implementeren in haar eigen composities. Het resultaat is onder andere te horen op haar debuutalbum “Young Heart”.