Studenten MBO Amersfoort behalen 8e en 20e plek op landelijk MBO Debattoernooi

Amersfoort – 200 mbo-studenten van opleidingen uit heel Nederland kwamen vandaag verbaal in actie voor de titel ‘Landelijk Debatkampioen’.

Na drie spannende debatrondes met indrukwekkende speeches behaalden de twee teams van het MBO Amersfoort uiteindelijk de 8e en 20e plek. De titel ‘Landelijk Debatkampioen’ ging na een zinderend finaledebat naar ROC Tilburg – Zorg en Welzijn.

Het landelijke MBO Debattoernooi is de grootste studentencompetitie binnen het mbo en wordt sinds 2007 jaarlijks georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. Het MBO Debattoernooi is mogelijk door steun van Fonds21, Adessium Foundation, Ministerie van Veiligheid en Justitie, Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en de Janivo Stichting. Als zevenvoudig landelijk debatkampioen was het ROC Tilburg dit jaar gastlocatie.

Voorzitter van de stichting Roderik van Grieken stelt ‘’Door te debatteren ontwikkelen jongeren vaardigheden die essentieel zijn tijdens hun studie en later op professioneel vlak. Zelfvertrouwen, presenteren, mondelinge taalvaardigheid en kritische denkvaardigheid zijn kwaliteiten waar ze hun hele leven lang profijt van hebben.’’