Amersfoorts verkiezingsdebat met middelbare scholieren

Amersfoort – Het Nieuwe Eemland organiseert vrijdag 23 februari een verkiezingsdebat voor verschillende scholen uit Amersfoort. Leerlingen van de Amersfoortse Berg, ‘t Atrium, Farel College, Guido de Brès, Van Lodenstein College en Het Nieuw Eemland gaan in debat met elf politieke partijen, Actief, Amersfoort2014, CDA, Christen Unie, D66, DENK, Groen Links, PvdA, SGP, SP en VVD.

Met stellingen, zoals bijvoorbeeld ‘Er moet een adviserende jeugdraad geïntroduceerd worden die meekijkt naar de plannen van het college van B&W.’ en ‘Het huidige coffeeshopbeleid faalt door het tekort aan coffeeshops, er moeten dus meer coffeeshops komen in Amersfoort.’, zullen de leerlingen de politieke partijen onder vuur nemen.

De burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, opent het debat.