Sam Koelewijn uit Bunschoten doet mee aan de regionale finale van voorleeswedstrijd

Bunschoten – Sam Koelewijn van de van Amerongen-school uit Bunschoten doet mee aan de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Vrijdag 9 maart zal deze wedstrijd gehouden worden bij Bibliotheek Eemland in het Icoon-theater.

Tien voorleestalenten uit de regio Eemland zullen gaan strijden om een plek in de Provinciale finale. Sam Koelewijn is de enige deelnemer uit Bunschoten. De winnaar van deze finale kan uiteindelijk voorleeskampioen van heel Nederland worden.

Het gaat vrijdag geen gemakkelijke klus voor de jury worden, want de tien deelnemers kunnen allemaal ontzettend goed voorlezen. Ze zijn eerst kampioen van hun eigen school geworden en daarna hebben ze de voorrondes in het Eemhuis overleefd. Aan deze voorrondes deden 29 scholen mee uit Baarn, Bunschoten, Amersfoort en Woudenberg.

De regionale finale van de voorleeswedstrijd is ieder jaar weer een spannend evenement waar de fans, het publiek en de jury bovendien getrakteerd worden op schitterende fragmenten uit de mooiste kinderboeken van dit moment.