Soest plaatst eerste slimme verkeerslichten in regio Utrecht

Soest – De eerste vier slimme verkeerslichten in de regio Utrecht zijn geplaatst in Soest. Slimme verkeerslichten kunnen onderling communiceren en zijn in staat om aankomend verkeer te herkennen en prioriteit te geven.

Dit moet de verkeersveiligheid doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid verbeteren. In de regio Utrecht worden door Goedopweg in de loop van 2018 meer dan honderd verkeerslichten omgebouwd tot slimme verkeerslichten.

Wethouder Jannelies van Berkel: “Ik ben er heel trots op dat Soest als eerste gemeente in Midden-Nederland slimme verkeerslichten heeft. Het is ook mooi dat we hiermee een korte termijn maatregel hebben uitgewerkt die bewoners graag wilden. Het plaatsen van de slimme verkeerslichten is één van de eerste projecten van ons verkeersplan Soest-Zuid. Met alle maatregelen bij elkaar verbeteren we de doorstroming in Soest aanzienlijk en daar zijn we natuurlijk erg blij mee.”