HartslagNu Bunschoten van start

Bunschoten – Wethouder Bert Koops, het Rode Kruis Bunschoten-Spakenburg en de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) hebben maandag 19 maart 2018 de overeenkomst HartslagNu getekend.

Dankzij deze overeenkomst kunnen niet alleen hulpdiensten, maar ook burgerhulpverleners worden gewaarschuwd als iemand een hartstilstand heeft.
Burgerhulpverleners zijn mensen die weten hoe ze iemand met een hartstilstand moeten reanimeren. HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Een burgerhulpverlener kan vaak eerder dan de professionele zorg ter plaatse zijn en de reanimatie opstarten. Hiervoor kan een burgerhulpverlener een geregistreerde AED gebruiken.

Het Rode Kruis Bunschoten-Spakenburg organiseert twee inloopmomenten om inwoners meer te vertellen over HartslagNu. Deze momenten vinden plaats op woensdag 11 april van 14:00 tot 16:00 uur en op donderdag 12 april tussen 19:30 en 21:00 uur. Beide inloopmomenten zijn bij het Rode Kruis gebouw aan de Prinses Irenestraat 8b te Bunschoten-Spakenburg. Tijdens deze inloopmomenten kunt u zich aanmelden om een reanimatiecursus te volgen en zo burgerhulpverlener worden. Kunt u al reanimeren? Dan kunt u zich opgeven als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl of www.hartstichting.nl/reanimatie/word-burgerhulpverlener.