Ruim honderd nieuwe bomen in Baarn

Baarn – Met het begin van het plantseizoen 2018, is de gemeente Baarn gestart met het planten van ruim honderd bomen. Volgende week start de grote herplant-ronde met uitloop naar de week erop. Ter voorbereiding worden er al op verschillende plekken plantgaten gegraven.

Dat gebeurt op (vrijwel) dezelfde plek als dat kan of op een andere plek waar een boom wel goed kan uitgroeien. Enkele van de te planten bomen zijn gesuggereerd door omwonden of zijn opvullingen omdat er in het verleden gaten zijn ontstaan in een laanbeeld/bomenrij. Ook de nieuwe inrichting van enkele speelterreintjes worden door aanplant groener gemaakt.

De herplant komt uit het Bomenfonds dat de gemeente heeft ingesteld. Wanneer iemand een vergunning heeft voor het kappen van bomen, maar niet hetzelfde aantal bomen kan terugplanten, kan er een financiële vergoeding gevraagd worden van 350 euro per niet-herplante boom. Dit geld komt in het Bomenfonds, waarmee de gemeente op andere plekken in de gemeente Baarn nieuwe bomen plant. Dat is een soort ‘spaarpot’ om gekapte bomen terug te planten.