Kinderen helpen spontaan bij schoonmaken van seniorenwijk in Bunschoten

Bunschoten – Op maandag 23 april hebben een aantal kinderen spontaan geholpen bij het schoonmaken van een seniorenwijk. Sommige kinderen ging zelfs even naar huis om een bezem te halen.

‘Net als andere wijken in Bunschoten deden wij mee aan de ‘opschoondag’ van de gemeente. Eigenlijk moesten wij zaterdag alles gaan schoonmaken, maar er waren te weinig mensen die zaterdag konden helpen. Dus is er besloten om nu te gaan schoonmaken. Ik ben erg blij met de kinderen die helpen. Niet alleen deze kinderen verdienen een pluim, wij hebben namelijk ook een hele mooie tuin. Een aantal tuindames komen elke keer vrijwillig om de tuin bij houden. Ook deze mensen zouden wel eens in het zonnetje gezet mogen worden’ vertelt een buurtbewoner.

Nadat de kinderen actief aan het schoonmaken zijn, sluiten al snel een aantal andere volwassen aan om ook een steentje bij te dragen. De kinderen hebben veel plezier in het schoonmaken. ‘Dit is echt leuk om te doen! Als ik aan het vegen ben doe ik net alsof ik het spel curling aan het doen ben.’, vertelt een jongen die hard bezig is met de straat schoonvegen.