Initiatief voor Pop-up Museum in Soest voor en door senioren

Soest – Diverse culturele en maatschappelijk organisaties in Soest willen in 2019 een Pop-up Museum starten waarbij senioren een belangrijke rol spelen in de organisatie. Het initiatief ontvangt een startsubsidie van de gemeente.

Initiatiefnemers zijn Idelette Sleurink (directeur SWOS) en Anita Vreugdenhil (cultuurconsulent Idea). Beiden geloven in de kracht van kunst voor ouderen. En dat veel ouderen nog volop in de samenleving kunnen staan en meedoen. Stichting Lyvore raakte al snel enthousiast en bood verzorgingshuis Molenschot aan als locatie voor het museum.

Het idee van het museum is dat gastconservatoren kunst zoeken uit de collectie van de kunstuitleen Gooi- en Eemland. Het Pop-up museum is een tijdelijk museum op locatie met diverse nevenactiviteiten: concerten, het vertellen van verhalen of gedichten, modeshows, workshops beeldend en dans en een reizende expositie.

Wat het idee extra leuk maakt, is dat oudere vrijwilligers een belangrijke rol krijgen in de organisatie van het Pop-up museum. Maar ook dat studenten van de HKU worden gevraagd om mee te helpen. Door dit project opent een verzorgingstehuis haar deuren op een laagdrempelige en aansprekende manier voor publiek van alle leeftijden.