Bewoners complex Overhees in Soest krijgen tuberculose contactonderzoek

Soest – Bij een werknemer van een bedrijf betrokken bij het woningverbeteringsproject complex Overhees in Soest is longtuberculose vastgesteld. De betreffende werknemer is woonachtig elders in het land en was van begin februari tot begin maart werkzaam op het project.

De bewoners van de 46 huizen waar hij gewerkt heeft worden uitgenodigd voor een zogenaamd tuberculose contactonderzoek.

Tuberculose is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie. Deze bacterie kan worden overgedragen door hoesten of niezen. De bacteriën komen dan vrij in de lucht en kunnen iemand, die ze inademt, infecteren. De bacterie kan niet worden overgebracht via kleding, voedsel, het schudden van handen, via serviesgoed of door het aanraken van keukenkastjes.