Scouts zes dagen op expeditie in omgeving Soest tijdens Roverway 2018

Soest – 4.500 (inter)nationale scouts tussen de 16 en 22 jaar gaan vanaf dinsdag 24 juli zes dagen op reis door Nederland via een eigen gekozen Path (expeditie) tijdens Roverway 2018.

Na de opening en overnachting op het strand bij Scheveningen starten 100 scouts met een Path in Soest en omgeving in groepen van 50 scouts. In het thema ‘Opposites Attract’ worden zij uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

Aan Roverway 2018 doen scouts uit meer dan 50 landen mee. Aan de hand van drie educatieve doelen: Character, Curiosity en Career gaan de scouts verschillende activiteiten en ervaringen op doen, waardoor ze van Nederland, Europa en van elkaar leren over hun rol in de maatschappij met een open houding naar anderen. De scouts starten met een overnachting op het strand, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland gaan. Tijdens deze Path fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

De organisatie van Roverway 2018 is uniek doordat het evenement aangestuurd wordt door een groep jongeren met de gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Zij staan aan het hoofd van alle teams en worden daarin ondersteund door meer ervaren scouts in de rol van supporter. De totale voorbereiding voor Roverway 2018 besloeg anderhalf jaar.