Start vervangen openbare verlichting in Soest

Soest – Binnenkort starten de werkzaamheden voor de vervanging van de huidige openbare verlichting (OVL) door LED verlichting in de gemeente Soest. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Soest uitgevoerd door Ziut BV.

De reden voor het vervangen van de openbare verlichting zijn de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Soest en het behalen van de afspraken in het Energieakkoord 2030.

Wethouder Aukje Treep is heel blij dat Soest het areaal aan openbare verlichting kan vervangen. “Dat gebeurt op een duurzame manier en ook nog eens zonder daar extra geld aan uit te geven”. Voorafgaand aan de werkzaamheden informeert de gemeente in samenwerking met Ziut BV de bewoners door middel van een inloopbijeenkomst. Naast informatie over de werkzaamheden kunnen de inwoners ook gelijk de nieuwe armaturen en het ‘nieuwe licht’ ervaren. De verantwoordelijke wethouder voor Infrastructuur en Openbare ruimte, Aukje Treep, zal deze avond aanwezig zijn.