Gemeente vraagt aandacht voor de impact van dementie

Baarn/Soest – Samen met partners vragen de gemeenten Soest en Baarn in de week van 17 tot en met 21 september aandacht voor de impact van dementie. Er worden tijdens deze week verschillende activiteiten georganiseerd om dementie onder de aandacht te brengen.

In Nederland lijden ruim 250.000 mensen aan dementie. Dit aantal zal de komende decennia verdubbelen als gevolg van de toenemende vergrijzing in onze maatschappij. Lokaal werken organisatie in de gemeente samen om te zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten.

De gemeenten Soest en Baarn, Alzheimer Nederland (afdeling Amersfoort en omstreken), Stichting Welzijn Baarn, Stichting Welzijn Ouderen Soest, King Arthur Groep en andere partners organiseren in de week van 17 tot en met 21 september 2018 verschillende activiteiten om samen te werken aan een dementievriendelijke samenleving.