‘Facelift’ winkelstraat in Baarn is een feit

Baarn – De Laanstraat, dé winkelstraat van Baarn, is klaar: strakke bestrating, siergoten, opvallende zitbankjes en fraai vormgegeven afvalbakken. Maar ook nieuwe bloembakken, gezellige pleintjes en handige laadpalen voor de elektrische fiets.

Ook de Brinkstraat is opgeknapt. Er is het afgelopen jaar hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. En met succes.

Wethouder Jansma: “Ik ben trots op het eindresultaat én hoe we dit samen voor elkaar hebben gekregen.” Voor de inrichting van de Laanstraat is nauw samengewerkt door aannemer Van Asch, winkeliers, ontwerpster Marlies van Diest en medewerkers van de gemeente. “Er is uitstekend werk geleverd”, stelt een tevreden wethouder Jansma vast. Om het gebied goed bereikbaar te houden en overlast tot een minimum te beperken, is het werk stapsgewijs uitgevoerd. De komende weken worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Inwoners van Baarn kunnen ondertussen weer ongehinderd inkopen doen in de fraaie, vernieuwde Laanstraat en de opgeknapte Brinkstraat.

De ingangen van de winkels hebben bijzondere entree-elementen gekregen. Zo wordt het hoogteverschil met de straat opgelost. Wat ook opvalt is dat de Laanstraat een aantal kleine pleintjes heeft gekregen. Hier is ruimte om bijvoorbeeld kleine evenementen te organiseren. De nieuwe bloembakken, prominent op de pleintjes geplaatst, zorgen voor extra sfeer. “Zo krijgt Baarn een levendig centrum dat zowel aantrekkelijk is voor inwoners als voor bezoekers, jong en oud”, licht wethouder Jansma toe.