De ‘Week van Soest’ staat voor de deur

Soest – De ‘Week van Soest’ staat voor de deur! Van 3 tot 10 november staan er weer interessante, vermakelijke en soms prikkelende activiteiten op het programma om de verschillende mensen binnen onze gemeente meer met elkaar in contact te brengen.

Een week lang samen praten, eten, ontmoeten, zingen, luisteren en sporten. Allemaal momenten en dus kansen om te ontdekken dat onderlinge verschillen leuk en interessant kunnen zijn en, dat je van elkaar kunt leren. Het programma op wijzijnsoest.nl is een uitnodiging voor iedereen!

Respect
De ‘Week van Soest’ valt net als voorgaande jaren weer gelijk met de landelijke Week van Respect. Respect voor elkaar vinden we belangrijk binnen onze gemeente. Niet alleen in woord, maar ook in daad. Burgemeester Rob Metz: “Wanneer je elkaar leert kennen, groeit het begrip en respect voor elkaar. Je kunt het zien als een zaadje dat je plant. En we willen natuurlijk dat dat zaadje van respect kan uitgroeien tot iets groots en beeldbepalend voor onze gemeente. Met de ‘Week van Soest’ willen we daar heel nadrukkelijk aan bijdragen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon érg leuk om samen te eten of te sporten.”

Samen praten, eten, ontmoeten, zingen, luisteren en sporten
De week begint sprankelend met het multiculturele evenement ‘Kleurrijk Soest’ op 3 november. In de middag houdt Esther Kornalijnslijper een Nederlandstalige vertelvoorstelling met de oorspronkelijke Engelse titel ‘Who runs the world’. Geschikt voor jong en oud! Het evenement staat in het teken van dansen, kijken, luisteren en smullen van diverse lekkernijen.

De week is daarna goed gevuld met activiteiten zoals een fototentoonstelling, eten in een buurtrestaurant, bewegen op muziek, luisteren naar jazz, Marokkaanse en Joods-Sefardische muziek, een interreligieus debat, en momenten van ontspanning. We sluiten de week af met een activiteit speciaal voor mantelzorgers. Tijdens de ‘Dag van de Mantelzorg’ op 10 november staan zij in het zonnetje en kunnen zij zich ontspannen, laten inspireren en andere mantelzorgers ontmoeten.

Wij zijn Soest
De ’Week van Soest’ is een samenwerking tussen o.a. de Stichting Balans, Idea, Museum Soest en de gemeente Soest. “We doen het echt samen”, zegt burgemeester Metz, verwijzend naar het thema van dit jaar, want “Wij zijn Soest!