De Vis Pubquiz komt naar Bunschoten

Bunschoten – Wie weet alles over spreekwoorden over vis? En wie kent de laatste trends op het gebied van het bereiden van vis? Donderdag 15 november, tijdens Nederland Leest, is er op initiatief van de Bibliotheek Bunschoten en gemeente Bunschoten een grote Vis Pubquiz in het gemeentehuis.

Dan wordt duidelijk wie de grootste viskenner van Bunschoten is. Op 15 november om 20.00 uur breekt de strijd los. Burgemeester Melis van de Groep opent de Vis Pubquiz en de quizmaster vuurt de eerste vraag op de deelnemers af. Er komen deze avond heel wat pittige visvragen voorbij. Onder het genot van een drankje en een vishapje beantwoorden de deelnemers vragen over spreekwoorden, weetjes, en de laatste trends op het gebied van vis. Overleggen binnen de teams mag, maar online spieken is verboden. Welk team weet het meest over het eten en bereiden van vis? De winnaars van de avond gaan met een mooie prijs uit handen van wethouder Alice Kok naar huis. Daarnaast krijgen alle deelnemers een gratis boek van Nederland Leest.

Deze culinaire quiz wordt in teams gespeeld. Een team bestaat uit 4 tot en met 6 personen. Teams of individuen kunnen zich van tevoren opgeven bij de Bibliotheek Eemland. Dit kan door een mail te sturen naar info@bibliotheekeemland.nl. Wie zich los opgeeft wordt in een team ingedeeld.

De Vis Pubquiz is vrij toegankelijk en vindt plaats in het Gemeentehuis van Bunschoten-Spakenburg. Deze activiteit vindt plaats vanwege het landelijke evenement Nederland Leest. Het thema is dit jaar voeding en daarom schenkt de Bibliotheek Eemland extra aandacht aan deze editie door middel van activiteiten. De Bibliotheek Eemland beschikt namelijk over een grote culinaire collectie.