Programma van de Sinterklaasintocht 2018 in Bunschoten

Bunschoten  – Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas met zijn pakjesboot vol met stuiterende pieten naar Eemdijk en Spakenburg. Zouden alle cadeautjes wel op de boot passen? Kom je ook zingen en swingen? Of wil je een handje schudden tijdens de Meet & Greet?

Er zijn die dag maar liefst 3 locaties waar je Sint kan ontmoeten en zelfs met hem op de foto mag. De Sint heeft een druk programma voor de boeg in Spakenburg. Wil jij weten waar je hem kunt ontmoeten? Bekijk het programma en lees wat er allemaal te doen is op deze dag en erna.

11:30 uur Start voorprogramma Eemdijk bij de Loswal
12:00 uur Aankomst Sint en Pieten Eemdijk en Meet & Greet met Sint
13:00 uur Sint en Pieten uitzwaaien op Eemdijk
14:00 uur Start voorprogramma museumhaven Spakenburg
14:30 uur Aankomst Sint en Pieten museumhaven Spakenburg
14:45 uur Sint op de markt
15:30 uur Pieten talentenshow S-Factor op het Oostpoortplein
16:00 uur Pietendisco en Meet & Greet met Sint op het Oostpoortplein
16:30 uur Optocht met Excelsior en majorettes langs Oostsingel, Zuidwenk, Talmastraat, Gerbrandysingel, Huijgenlaan, Molenstraat tot aan het Kolkplein.

EEMDIJK: Kom zingen & swingen
Liedjes-Piet is snotverkouden geworden en heeft zijn stem verloren. Wie moet er dit jaar dan alle kinderen entertainen… Na de warming up met de danspieten op het nummer ‘Sinterklaas, wij houden van u’ van Kidz-DJ mag je lekker meezingen. Bekijk de Pieten-Playback op het podium en stem op je favoriet met het zwaaivlaggetje die je bij de Loswal krijgt. Op Eemdijk wordt geen optocht gereden maar je mag juist wel dichtbij Sinterklaas komen en de grote Sinterklaas stoel tijdens de Meet & Greet. Een mooi fotomoment dus neem je camera mee!

MUSEUMHAVEN SPAKENBURG: Pieten-Playback
Wat is er aan de hand met alle cadeaus aan boord van de Pakjesboot? Past het allemaal wel?
Kom kijken in de museumhaven van Spakenburg. Het is niet te hopen dat de boot is overbeladen en dat de duikers van de brandweer alweer in moeten grijpen zoals vorig jaar. Ondertussen gaan we op zoek naar de S-Factor. Weet jij wat dat is? Wat zou Sint daarmee bedoelen? Voor mindervaliden zijn rolstoel plaatsen gereserveerd naast de Wereldwinkel/VVV.

OOSTPOORT-FEEST-PLEIN: Hier moet je zijn voor het Sint-festijn
Op het Oostpoortplein gaan we uitvinden wat de S-Factor is! Tenminste, er zijn pieten die denken dat ze het weten. Maar is dat ook zo? Bij de museumhaven en op de markt krijgen alle kinderen een zwaaivlaggetje en daarmee mag je stemmen, dus hou hem goed vast om te wapperen bij de show. Heb je nog energie over? Dan is het tijd om de Pieten-polonaise in te zetten bij de Pieten Disco!
Ondertussen zit Sinterklaas klaar op zijn mooie grote stoel voor een Meet & Greet. Misschien heb je een mooie tekening die je hem persoonlijk wilt geven?
Doe mee met de fanTOSTIsche experience!
Nee, geen broodje met ham en kaas tussen een heet ijzer. Maar een Sint- of Pietenvariant met pepernoten of pasta… Je mag alle (gekke) combinaties maken met 25 verschillende ingrediënten die je wilt. Hartig, zoet, met fruit of alles door elkaar? Gewoon gaan met die banaan! Ook als je geen gluten mag eten. Multi Tosti is de hele dag de blikvanger op het Oostpoortplein.

OPTOCHT: Eén, twee in de maat…
Pakjeskarren en vrolijke pieten staan klaar voor de optocht. Wandel mee met de slagwerkgroep van Excelsior en de majorettes! Ze starten vanaf het Oostpoortplein en lopen over de Oostsingel, Zuidwenk, Talmastraat, (een korte stop bij verzorghuis De Haven) Gerbrandysingel, Huijgenlaan, Molenstraat tot aan het Kolkplein.

GLUTENVRIJ STROOIGOED
Sinterklaas is een feest voor iedereen. Maar voor veel kinderen is de aankomst van Sinterklaas niet altijd een leuk feest. Je kunt de pepernoten niet eten en highfiven met Piet (kruimelgevaar!) kan ook al niet. Daarom neemt Sint 2 Glutenvrije Pieten mee. Je herkent de speciale pieten aan hun groene tas met Glutenvrij logo. Maar je kan jezelf ook herkenbaar maken met een groen vlaggetje. Dit vlaggetje kan je downloaden via de website van VVV Spakenburg en op de Facebookpagina van @hEchtSpakenburg. Klik op het evenement: Sinterklaas intocht Eemdijk en Spakenburg.

VERSIER JE KLEURPLAAT EN WIN LEUKE PRIJZEN
Tijdens de intocht krijg je een kleurplaat met Spakenburgse pieten, getekend door Monique Huygen. Kleur, schilder of beplak hem op jouw mooiste manier. Lever hem in voor 1 december bij de Wereldwinkel aan de Oude Schans of bij de Sinterklaas Slaapkamer op 24 en 28 november en maak kans op 1 van de 3 mooie prijzen. De prijzen worden op woensdag 5 december uitgereikt.

PAKJESBOOTDAG 22 november
Pakjesboot 12, de hydrograaf van tv, zet koers richting Nederland en jij kan op 22 november exclusief een kijkje nemen aan boord in Spakenburg! Heb je altijd al willen zien hoe de kombuispieten pepernoten bakken? En of jouw naam in het grote boek staat? En hoe jouw cadeautje voor pakjesavond wordt ingepakt? Stap dan aan boord van Pakjesboot 12 en laat je meeslepen in een magisch avontuur! Je kan niet alleen een kijkje nemen, Sint heeft ook heel hard je hulp nodig. Want door een vergeetachtige piet kan de kluis van Sinterklaas niet meer open en dat is een regelrechte ramp! Help jij de pieten om de code weer terug te vinden?Bestel je tickets via www.pakjesbootdagen.nl en breng een bezoek aan Pakjesboot 12! Gebruik de speciale code PBD2018SBG en ontvang 10% korting p.p. Let op, de voorstellingen zijn al bijna uitverkocht!
SINT SLAAPKAMER op 24 en 28 november
Weet je eigenlijk wel waar Sinterklaas slaapt? In het Pleinhuisje op het Spuiplein! Sint is al op leeftijd dus hij doet ‘s middags een dutje. Kom gezellig bij hem langs tussen 14.00 en 16.00 uur. Voorlees-Piet leest een Sinterklaas verhaal voor. Maak een selfie of een vlog met Sint op zijn grote stoel. Misschien heeft Pakjes-Piet nog wat pepernoten en een cadeautje voor jou!