Amersfoortse bridgespelers dragen bij aan recordbedrag voor UNICEF

Amersfoort – Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Amersfoort, is in de maand november bijna 70.000 euro opgehaald voor UNICEF.

Met dit recordbedrag kan UNICEF kinderen op de vlucht helpen. Wederom steunde de Nederlandse Bridgebond de UNICEF Bridgedrive, waardoor nog meer bridgespelers meededen.

In de maand november, verspreid over meerdere weekenden, werd dit jaar voor de vijfde keer de ‘Hartentroef voor UNICEF’ bridgedrive georganiseerd. Bridgeclubs door het hele land zijn gaan bridgen om geld in te zamelen voor UNICEF, om zo meer kinderen onderwijs te bieden. Op 16 november organiseerden UNICEF-vrijwilligers in Amersfoort de bridgedrive. Met bijna vijfduizend deelnemers was de jaarlijkse bridgedrive een groot succes door heel Nederland, en zelfs op Aruba.

Carla Margry is sinds 2000 vrijwilliger voor UNICEF in de regio Breda en organiseerde dit jaar weer met veel enthousiasme het bridgen voor de kinderrechtenorganisatie: ‘Is het niet fantastisch dat we door de Harten Troef zoveel kinderen kunnen helpen?’ Ook Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland is blij met de fantastische inzet: ‘Een fantastisch resultaat dat bij elkaar is gebracht door grote én kleine bridgedrives. Hartverwarmend hoe massaal er is meegeholpen om van de Harten Troef voor UNICEF een succes te maken!’

In totaal zijn er dit jaar 50 bridgedrives georganiseerd, in zowel Nederland als Aruba. De bridgedrive vond plaats in: Aalten, Alkmaar, Aruba, Amersfoort, Amsterdam, Anloo, Berkel Enschot, Bloemendaal, Boxmeer, Breda, Bunde, Buurmalsen, Bloemendaal, Chaam, Dalfsen, Delft, Dieren, Doetinchem, Eefde, Etten Leur, Geleen, Gouda, Maastricht, Heerlen, Hengelo, Lisse, Horst, IJsselstein, Kerkrade, Leusden, Made, Meppel, Nieuw Vennep, Nijmegen, Noordwijk, Noordwijkerhout, Nootdorp, Olst, Oss, Papendrecht, Rijswijk, Rotterdam, Soest, Spaubeek, Tilburg, Tubbergen, Velsen, Venray, Wassenaar, Zevenaar en Zutphen.

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar kinderen op de vlucht, zowel in conflictregio’s als in Europa en in Nederland. Kinderen vluchten met hun familie of alleen, voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. UNICEF biedt hulp aan kinderen op de vlucht. Met onderwijs, mogelijkheden om te spelen en met zorg en een veilige plek helpen we hen weer even kind te zijn.