Soesterberg krijgt binnenkort koninklijke helikopter

Soest – Woensdag 6 februari krijgt Soesterberg haar ‘eigen’ helikopter. Op het nieuwe dek over de N237 wordt die dag een Alouette III geplaatst. Voor mensen die willen zien hoe de helikopter wordt geplaatst is er een kijkersvak.

Ook is er om 13.00 uur een feestelijk moment waarbij majoor Valette Jacobs-Kloppenburg de helikopter officieel overdraagt aan burgemeester Rob Metz.

De helikopter komt 6 februari in de morgen op een vrachtwagen geladen aan bij de overkluizing (aan de kant van de Veldm. Montgomeryweg). Voor de werkzaamheden wordt een klein deel van de Parallelweg langs de overkluizing afgesloten (verkeer en openbaar vervoer worden omgeleid). Eerst worden de rotorbladen bevestigd en rond 13.00 uur wordt het toestel op de sokkel gehesen met een kraan.

Op Soesterberg gevlogen
De Alouette III die op het dek wordt geplaatst heeft ook daadwerkelijk een connectie met Soesterberg. Deze helikopter vloog namelijk altijd op vliegbasis Soesterberg en vervoerde de leden van het koningshuis. Vliegen kan de helikopter inmiddels niet meer. De motor en het interieur zijn verwijderd zodat het toestel niet te zwaar is voor een sokkel. Ook is de Alouette III de afgelopen periode opnieuw gespoten zodat het toestel er weer prachtig uitziet.

Officiële overdracht
Om 13.00 uur draagt majoor Jacobs-Kloppenburg die in deze helikopter heeft gevlogen het toestel officieel over aan burgemeester Rob Metz. Bewoners die dit bijzondere moment bij willen wonen zijn uiteraard van harte welkom. Voor mensen die willen komen kijken bij het plaatsen van de helikopter richten we een kijkersvak in op de stoep van de overkluizing aan de kant van de Veldmaarschalk Montgomeryweg (en mogelijk op de paden en speelplek in het parkje op het dek). Daar kunnen mensen op veilige afstand toezien hoe de helikopter op de sokkel wordt gehesen.