Gratis boek voor alle kinderen van groep 8 in gemeente Soest

Soest – Op woensdag 20 februari 2019 vindt in Soesterberg de lokale aftrap plaats van de actie “Geef mij maar een boek”. Wethouder Cultuur, Nermina Kundić, zal om 10:00 uur aan de leerlingen van groep 8 van de Sint Carolusschool het boek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ overhandigen. Dit boek is van de hand van schrijfster Thea Beckman.

Het gaat om een landelijke actie die het eigen boekenbezit van kinderen promoot. Het geeft hen de mogelijkheid om het bekende jeugdboek voor een klein prijsje aan te schaffen.

Gemeente Soest ondersteunt deze actie van harte en ziet het als een mooie kans om het lezen van boeken onder kinderen te stimuleren. Daarom hebben we besloten de boeken gratis uit te reiken aan alle kinderen van groep 8 binnen onze gemeente.