21ste editie van Cultureel Festival Baarn wordt weer een groot feest

Baarn – Vrijdag 6 en zaterdag 7 september is het zover: de 21ste editie van Cultureel Festival Baarn.

Het programma zit stampvol met muziek, dans, film en workshops en activiteiten. Alles is gratis toegankelijk. Dit jaar is het op beide dagen tot in de late uurtjes gezellig in de Pekingtuin.

Op vrijdagavond is de gratis openluchtbioscoop, deze opent al om 17.30 uur met de kinderfilm ‘Coco’. In de avond kan je genieten van muziek met de film ‘De Dirigent’. Dus neem je kleedje of stoeltje mee en kom kijken op een filmscherm van meer dan 5 meter breed.

Zaterdagavond zetten we Baarn op zijn kop op de Bos Makelaardij Mainstage. Om 20.30 uur beklimmen de mannen van Lui Paard het hoofdpodium. Lui Paard is een Nederlandstalige band, die in zijn huidige bezetting sinds 2016 samen is. Overal waar ze komen, zetten we de boel op zijn kop. Met dansbare songs over herkenbare onderwerpen. De muzikanten van Lui Paard weten wat ze doen. Samen staan ze al zo’n kleine 200 jaar op een podium. Maar van verzadiging is geen sprake. Sterker nog: Lui Paard is ambitieus. In juli 2019 brachten ze hun eerste album ‘Het gaat over jou’ uit.

Het festival wordt afgesloten met een knal. Van 22.00 tot 23.30 uur bestiert The Royal Hillbilly Club het hoofdpodium. Deze party-coverband overgiet hits van alle soorten en maten met een flinke lading Hillbilly bluegrass en country en vuurt deze met de snelheid van een op hol geslagen stoomtrein op de mensheid af. Van Bon Jovi tot Britney Spears en van Radiohead tot Motörhead. De zes doorgeslagen Rednecks barbecueën hun repertoire als het ware boven een enorme grill en garneren het geheel met een flinke scheut zelfgestookte moonshine en explosieve energie. Met The Royal Hillbilly Club wordt het gegarandeerd een feestje waar de cowboyhoeden de lucht in vliegen! Yippiee Ya-Yee!

Op www.cultureelfestival.nl is het volledige programma te vinden van alle podia.