Sinterklaasintocht in Eemdijk en Bunschoten belooft weer gezellig te worden

Bunschoten – Op zaterdag 16 november meert Sinterklaas zijn pakjesboten aan op Eemdijk en in Spakenburg. Kom je ook swingen met de Pieten en een handje schudden tijdens de Meet & Greet? Er zijn maar liefst 3 locaties waar je Sint kan ontmoeten en met hem op de foto mag.

Wil jij weten waar je hem kunt ontmoeten? Bekijk het programma en lees wat er allemaal te doen is:

11:30 uur – Start voorprogramma Eemdijk
12:00 uur – Aankomst Sint en Pieten Eemdijk en Meet & Greet
13:00 uur – Sint en Pieten uitzwaaien op Eemdijk
14:00 uur – Start voorprogramma museumhaven Spakenburg
14:30 uur – Aankomst Sint en Pieten museumhaven Spakenburg
14:45 uur – Sint op de markt
16:00 uur – Meet & Greet Oostpoortplein en Pietendisco
17:00 uur – Feestelijke lampionnenoptocht

Eemdijk: Kom zingen & swingen:
Heb je het al gehoord? De mijter van Sint was gestolen! Moest Sint zonder mijter op reis? Kom kijken bij de Loswal. Dan maken we er een swingend feestje van.  Op Eemdijk mag je dichtbij Sinterklaas komen tijdens de Meet & Greet. Een mooi fotomoment, dus neem je camera mee!

Museumhaven:
Recht voor de botterwerf en historische schepen in de museumhaven wapperen we met vlaggetjes en zingen we uit volle borst.  Danspieten brengen deze prachtige plek tot leven. Voor mindervaliden zijn rolstoel plaatsen gereserveerd naast de Wereldwinkel/VVV bij Oude Schans 90. Misschien heeft Sint na de lange reis wat boodschapjes nodig van de Spakenburgse markt, dus zoek hem op. Dat vindt hij gezellig!

OOSTPOORT-FEEST-PLEIN: Doe mee met de Pieten polonaise 
Op het Oostpoortplein gaan we Sinterklaas écht ontmoeten! Hij zit klaar op zijn grote gouden stoel voor een Meet & Greet. Misschien heb je een mooie tekening die je hem persoonlijk wilt geven? Heb je nog energie over? Dan is het tijd om de Pieten-polonaise in te zetten bij de vrolijke Pieten Disco!

Optocht: Eén, twee in de maat…
Pakjeskarren en vrolijke pieten staan klaar voor de lampionnen optocht. Wandel mee met de slagwerkgroep van Excelsior en de majorettes! Ze starten vanaf het Oostpoortplein en lopen over de Oostsingel, Zuidwenk, Talmastraat, (een korte stop bij verzorghuis De Haven) Gerbrandysingel, Huijgenlaan, Molenstraat tot aan het Kolkplein. Het wordt al steeds vroeger donker dus neem gezellig je mijterlampion mee met een lampje!

Glutenvrije pieten
Sinterklaas is een feest voor iedereen. Maar voor veel kinderen is de aankomst van Sinterklaas niet altijd een leuk feest. Je kunt de pepernoten niet eten en highfiven met Piet (kruimelgevaar!) kan ook al niet. Daarom neemt Sint 2 Glutenvrije Pieten mee. Je herkent de speciale pieten aan hun groene tas met Glutenvrij logo. Maar je kan jezelf ook herkenbaar maken met een groen vlaggetje. Dit vlaggetje kan je downloaden via de website van VVV Spakenburg. Kon je glutenvrije Piet onderweg niet vinden? Dan kom je ze zeker tegen op het Oostpoortplein.


Versier je mijter
Groepen 1 tm 4 van alle basisscholen in Spakenburg en op Eemdijk hebben een mijter knutselplaat gekregen. Kleur hem in, knip hem uit en zet hem op je hoofd. Misschien mag Sint jouw mijter ook even lenen? Plaats jouw foto met mijter bij de kraam van ’t Stoepje in Spakenburg met #sintspakenburg op social media en maak kans op leuke prijzen. Aan het einde van de dag hang je de mijter aan je lampion en loop je lekker mee in de lampionnenoptocht.

Sponsoren
Naast alle Spakenburgse centrumondernemers en de zaterdagmarkt commissie wordt het feest van Sinterklaas mogelijk gemaakt door VVV Spakenburg, Rabobank Randmeren, Market Food Group, Heinen & Hopman, Hubun, Hapam, Sterk, Welkoop, Showdesign, Pakjesboten: De Grada, De Albatros, jachthaven Nieuwboer, de dansgroepen van Agilitas, slagwerkgroep Excelsior met de majorettes, het duikteam van brandweerkazerne Bunschoten, het Rode Kruis Spakenburg, gemeente Bunschoten, Oostwende college, installatiebedrijf Ter Beek, Matchday en niet te vergeten ongeveer 100 vrijwilligers!

Pakjesboot
Pakjesboot 12, de hydrograaf van tv, zet koers richting Spakenburg en jij kan op 27 november exclusief een kijkje nemen aan boord in Spakenburg! Heb je altijd al willen zien hoe de kombuispieten pepernoten bakken? En of jouw naam in het grote boek staat? En hoe jouw cadeautje voor pakjesavond wordt ingepakt? Stap dan aan boord van Pakjesboot 12 en laat je meeslepen in een magisch avontuur! Bestel je tickets via www.pakjesbootdagen.nl.