Sociëteit Literair in Kasteel Groeneveld

Baarn – Noteer zondag 17 november in uw agenda. Op die middag is er weer een Sociëteit Literair in Kasteel Groeneveld. Hoofdgast van deze editie is niemand minder dan Arthur Japin. Het programma begint om 14.00 uur.

Direct vanaf zijn debuut ‘De zwarte met het witte hart’, over Ghanese jongens die naar Nederland worden gebracht, staat Arthur Japin volop in de schijnwerpers. Het boek werd in elf talen vertaald en vond een groot lezerspubliek. Ook andere romans zoals ‘Een schitterend gebrek’ over de eerste geliefde van de beruchte Casanova, ‘De overgave’ over een Amerikaanse pioniersvrouw en ‘Vaslav’ over de beroemde balletdanser Vaslav Nijinsky gooiden hoge ogen bij boekenliefhebbers. Japin won veel prijzen voor zijn werk, waaronder de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Halewijn-literatuurprijs, de NS-Publieksprijs en de Libris Literatuurprijs.

Andere gasten zijn Marjolijn van Heemstra en Thomas Möhlmann. Multitalent Marjolijn van Heemstra verzorgt columns voor Trouw en nrc.next. in 2010 verscheen haar eerste dichtbundel ‘Als Mozes had doorgevraagd’ en in 2012 zag haar eerste roman ‘De laatste Aedema’ het licht. Het gaat over Loina Aedema, de laatste telg uit een oud adellijk geslacht. Ze is wees en groeit op bij haar opa in Rotterdam, zich bewust van haar familiaire geschiedenis. Wanneer ook haar opa overlijdt, moet ze een millennium familiegeschiedenis een waardige afsluiting geven.

De poëzie zal worden verzorgd door Thomas Möhlmann. Hij publiceerde drie bundels: ‘De vloeibare jongen’, ‘Kranen open’ en recent ‘Waar we wonen’. Daarnaast is er de natuurlijk de traditionele literaire quiz.

Ontmoet deze inspirerende gasten, test uw boekenkennis, geniet van poëzie en vergeet niet te eten en te drinken! De locatie is het stijlvolle doch informele Kasteel Groeneveld in Baarn. De entree bedraagt 10 euro per persoon, inclusief een gratis consumptie. Laat uw belangstelling weten via redactie@boekenkrant.com. Via dit e-mailadres kunt u ook reserveren.