Baarn wordt aangesloten op glasvezelnetwerk

Baarn – De uitslag is duidelijk: Baarn heeft gekozen voor glasvezel. Voldoende huishoudens hebben ‘ja’ gezegd tegen glasvezel waardoor dit ‘next generation’ netwerk aangelegd wordt in Baarn.

Dankzij de vele aanmeldingen zal Reggefiber iedere woning binnen het aansluitgebied voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting. Medio mei start Reggefiber met de aanleg van dit netwerk.

In het dagelijkse werk- en privéleven gebruiken huishoudens steeds meer data op apparatuur die slimmer en slimmer wordt. De hoeveelheid data die Nederlanders versturen groeit explosief, met wel 60 procent per jaar. Glasvezel beschikt als ‘next generation’ netwerk over een enorme capaciteit.

In het aansluitingsgebied krijgt iedere woning een eigen glasvezelverbinding die niet met de buurt hoeft te worden gedeeld, wat een positieve invloed heeft op de snelheid en stabiliteit van het netwerk. Dit ondersteunt het snel downloaden van films, het streamen van muziek of spelen van online games, maar vooral het uploaden en delen van bestanden.

Aanmelden kan nog steeds.
Medio mei gaat Reggefiber beginnen met de aanleg van het netwerk. Hierover ontvangen de bewoners tijdig bericht. Iedere woning binnen het aansluitgebied wordt voorzien van een eigen aansluiting. Huishoudens die ook gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog aanmelden. Zolang de graafploegen de wijk nog niet hebben verlaten, worden er geen kosten in rekening gebracht. De verwachting is dat de graafwerkzaamheden tot mei 2015 zullen duren.

“Ik ben enorm verheugd dat Baarn zich heeft uitgesproken voor glasvezel. Iedere inwoner kan nu glasvezel in huis halen en toegang krijgen tot een betrouwbare verbinding. Baarn is hiermee helemaal klaar voor de digitale toekomst en zijn mogelijkheden,” zegt Erwin Groeneveld, salesmanager bij Reggefiber.

Wie meer informatie wil over de vele voordelen van glasvezel en over de serviceproviders, kan terecht in de glasvezelwinkel. De medewerkers van Reggefiber staan daar klaar om alle vragen te beantwoorden en bieden een onafhankelijk advies met betrekking tot de verschillende abonnementen van de serviceproviders. De glasvezelwinkel is gevestigd aan de Laanstraat 91 in Baarn. Meer informatie en de openingstijden zijn te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/baarn.