Bunschoten 2e bij de verkiezing Beste Markt van Nederland 2014

Bunschoten – Bunschoten-Spakenburg is vandaag 2e geworden bij de verkiezing Beste Markt van Nederland 2014 in de categorie middelgrote markt. Deventer is er met de hoofdprijs van doorgegaan.

Juliaan de Graaf, de marktmeester, heeft namens de gemeente en de marktcommissie de prijs in ontvangst genomen. De jury was lovend over de Spakenburgse markt en kwam tot de conclusie dat de onderlinge verschillen tussen de genomineerden erg klein waren.

De verkiezing De Beste Markt van Nederland wordt georganiseerd door De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Belangrijkste doel van de verkiezing is zorgen dat de warenmarkt verder professionaliseert, zodat consumenten in de toekomst naar de markten blijven komen. De jury was enthousiast over alle inzendingen. Aandachtspunten voor de beoordelingen waren onder meer: basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie.

Naast de zaterdagmarkten van Bunschoten-Spakenburg en Deventer, was in de categorie middelgrote markt, ook de woensdagmarkt van Haaksbergen genomineerd.