Scholen doen aan zomerschoon in Soest

Soest – Ook dit jaar is er vanuit de basisscholen in Soest en Soesterberg veel animo om mee te doen aan de actie Zomerschoon: meer dan 1.250 kinderen zijn inmiddels via de leerkrachten aangemeld!

Kinderen van de Insingerschool, de Sint Carolus, de Ludgerusschool, de Driesprong, de Da Costa, de Van der Hucht aan de Paulus Potterlaan én de Van der Hucht aan de Libel steken op vrijdag 11 april, samen met hun leerkrachten de handen uit de mouwen om de directe omgeving van hun school te ontdoen van zwerfvuil. Naar verwachting schrijven nog meer basisscholen zich in.

Jong geleerd is oud gedaan. Deelname aan Zomerschoon van scholen én ouders met kinderen wordt dan ook zeer op prijs gesteld. De scholen die zich hebben aangemeld, zijn op vrijdag 11 april actief. Ouders met kinderen kunnen zich aanmelden voor de zomerschoon-zaterdag: zaterdag 12 april.

U bepaalt zelf waar en hoe lang u zwerfvuil gaat ruimen. De gemeente zorgt voor materiaal. U kunt zich ook aansluiten bij een al bestaand initiatief: dit jaar gaan ook mensen op De Eng zwerfvuil ruimen en aangezien dat een groot oppervlak is, worden helpende handjes hier erg op prijs gesteld.

Meedoen?
Ergert u zich ook aan zwerfvuil? Doe dan zeker mee aan Zomerschoon! Geef u op mail naar zomerschoon@soest.nl of bel 06 – 52 477 917.