Koningsspelen bij Sportcentrum De Trits in Baarn

Baarn – Op vrijdag 25 april vinden weer de Koningsspelen plaats, een leuk en sportief evenement voor basisscholieren van groep 5 tot en met 8 in Sportcentrum De Trits.

Maar liefst zeven van de acht Baarnse basisscholen doen hier aan mee. Deze sportdag wordt georganiseerd door de gemeente Baarn in samenwerking met Sportcentrum De Trits, Martial Arts vereniging Kibon, Dansschool Flexpoint, Fitline – Body and Health, de Baarnse Mixed Hockey Vereniging, SV Baarn afdeling Handbal, KSV Marshall en Sportivun.

Koning Willem-Alexander is een sportliefhebber. Hij deed mee aan de Elfstedentocht, liep de Marathon van New York en was jarenlang lid van het Internationaal Olympisch Comité. De koning blijft jeugdsport in Nederland actief stimuleren, omdat sporten erg belangrijk is voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Het is zijn wens is dat alle kinderen in het koninkrijk samen bewegen.

In Baarn doen de kinderen dat met een sportdag. Daarnaast worden er voor de groepen 1 tot en met 4 van de basisscholen op de diverse schoolpleinen spelletjes gehouden. De dag wordt op school begonnen met het Koningsontbijt, een gezamenlijk, feestelijk en gezond ontbijt met de hele school. Daarna wordt er gezongen en gedanst op ‘Doe de Kanga’ (van Kinderen voor Kinderen). De groepen 5 tot en met 8 vertrekken daarna naar Sportcentrum De Trits voor het sportieve evenement van 10.00 tot 12.30 uur.