‘Rondje Cultuur’ bij de Hilt in Eemnes

Eemnes – ‘Rondje Cultuur’ is steeds weer verrassend. Vaak leidt de avond tot onverwachte wendingen. Op 19 februari zal dat niet anders zijn.

Onbekend gebied was het zeker voor Lonneke van Berkel. Een (nog) ongerepte wereld, een adembenemend Antarctica: leeg, ruig, koud en desolaat, niet de ideale ingrediënten voor een vakantiebestemming. Toch heeft het veel moois te bieden. Aan de hand van beelden en verhalen neemt zij u mee op haar reis aan boord van de driemastbark ‘Europa’ naar het land van sneeuw en ijs. Word deelgenoot van de magie van dit laatste ongerepte stukje aarde en geniet van de schoonheid met oog voor de kwetsbaarheid van dit prachtige continent.

Deze avond wordt de muziek verzorgd door Ivannah en Rebeccah; beiden 15 jaar en leerlingen van het Erfgooiers College en al vriendinnen vanaf groep 2. Zij houden heel erg van zingen en zitten samen op turnen. Bij de E-Factor in januari 2015 werden zij tweede en verloren nipt van de winnende dans-act. Daarnaast treedt Anne Roozeboom (27jaar) op, de winnares van de E-Factor 2014. Anne is leerkracht op basisschool Het Noorderlicht. Daarnaast schrijft zij haar eigen liedjes, welke gaan over de belangrijke gebeurtenissen in haar leven, wensen en dromen. Anne hoopt het publiek te raken met haar liedjes. Anne

Veelzijdigheid van ‘KUNST’. Olaf Schouw is een jonge kunstenaar (1989) die geboeid wordt door vrijwel alles dat met kunst te maken heeft. Na een studie bouwkunde, is het zijn grote droom om zowel architect als kunstenaar te zijn. Zijn interesse in architectuur gebruikt hij weer voor fotografie. Olaf maakt schitterend realistisch werk in olieverf, maar experimenteert ook graag met diverse andere materialen, zoals een prachtig portret van Bob Marley, gemaakt van kroonkurken!

Op donderdagavond 19 februari bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Hilt, het programma start stipt om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang is gratis. (Het volgende ‘Rondje Cultuur’ is 19 maart a.s.)