KIDS Jazz Leusden biedt een middag bomvol muziek

Leusden – Zaterdag 12 september vindt de derde editie van KIDS Jazz plaats. Dit is het gratis toegankelijke kinderprogramma van het festival Leusden Jazz.

Het vindt plaats tussen 14:00 en 16:00 uur op het parkeerterrein naast de IJsbreker en is zeer geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het festival is een initiatief van de Kiwani’s Leusden. Zij willen met KIDS Jazz kinderen op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met muziek.

Maria Adriana brengt deze middag de nieuwe voorstelling ‘Toontje gaat op reis!’. Toontje viool heeft genoeg van de saaie muziek van zijn ouders viola en cello. Bach, Mozart, saai!!! Hij sluipt het huis uit en gaat op zoek naar onbekende klanken. Wat komt hij op haar reis allemaal tegen? Welke vreemde vogels ontmoet hij, en welke muziek maken die? En wat gebeurt er als het gaat onweren en regenen? In deze voorstelling gaat violiste Maria Adriana samen met de kinderen het avontuur aan. Hoe maak je regen? En hoe klinkt een oerwoud? Het hoefgetrappel van paarden of een kamelenkaravaan? Handen en voeten en stem zullen nodig zijn, want de kinderen leveren zelf een bijdrage aan deze spannende muzikale reis!

Drie Leusdense basisscholen geven daarnaast een heus miniconcert op het hoofdpodium. Dit is de afsluiting van een serie muzieklessen die door KIDS Jazz aangeboden is aan de scholen. Als afsluiter van deze middag geeft het Leusdens Jeugd Orkest een kort concert. Dit orkest is in september 2014 opgericht door muziekvereniging Lisiduna. Het orkest omvat een bijzondere combinatie van instrumenten variërend van strijkers tot blazers, en van toetsenisten tot drummers. Doel is om jongeren te leren samen met veel plezier muziek te maken.

Op het terrein is tevens een instrumentenmarkt waar Leusdense muziekdocenten de jonge bezoekers graag laten kennismaken met diverse muziekinstrumenten. Uiteraard ontbreken ook de ijscoman en het springkussen niet op KIDS Jazz. Meer informatie op www.leusdenjazz.nl