Jongeren knappen hanghok op in Leusden

Leusden – Enkele maanden geleden werd de jongerenwerker benaderd door een grote groep (hang) jongeren van Leusden. Het hanghok tegenover de IJsbreker voor de Leusdense jongeren zag er slecht uit. De groep kon er niet meer droog zitten en de wind blies hun uit het hok.

Graag wilden de jongeren het hanghok gaan opknappen zodat zij er weer droog en warm konden zitten. De jongerenwerker wilde graag hier in mee helpen omdat hij wist hoe belangrijk het hanghok voor de jongeren is. De jongerenwerker vind het dan ook belangrijk dat de jongeren een eigen plek kunnen hebben.

Wel waren er enkele voorwaarden. De jongerenwerker vond dat dit project gezamenlijk opgepakt moest worden zodat het ook daadwerkelijk het hanghok voor en door de jongeren werd gebouwd. Er werd een projectgroepje opgezet van zo n 10 jongeren. Ook waren er enkele ouders/ouderen die graag hun steentje bij wilden dragen.

Op zaterdag 30 augustus werd er vroeg in de ochtend afgesproken. Einde van de middag stond er een gloednieuw hanghok. De jongeren hebben zich goed ingezet en het resultaat mag er zijn maar zonder het Fonds Samenlevingsinitiatieven was dit niet haalbaar. Namens de jongeren willen wij graag het Fonds Samenlevingsinitiatieven bedanken. De jongeren zullen er dan ook zeer zuinig op zijn.