Songfestivalavond in Zandfoort aan de Eem

Amersfoort – Dinsdag 10 mei vertegenwoordigt singer-songwriter Douwe Bob ons land tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Een aangelegenheid die we niet aan ons voorbij mogen laten gaan. Om die reden wordt in evenementenlocatie Zandfoort aan de Eem een Songfestivalavond georganiseerd. Met een live stream naar de halve finale op AVROTROS, een optreden van ex-Songfestival deelnemer Sasja Brouwer én een heuse Songfestival Quiz. Er zijn nog kaarten te reserveren à 9,50 euro, inclusief toepasselijk Zweeds hapje.

Slow Down
Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in het Zweedse Stockholm. Nu het liedjescircus steeds dichterbij komt, wordt er druk gespeculeerd over de liedjes van de deelnemende landen. De Nederlandse kandidaat Douwe Bob ligt goed bij de ‘bookmakers’, maar een plek bij de eerste tien is nog maar de vraag. Hij zal als zesde het podium betreden om hoge ogen te scoren met zijn nummer ‘Slow Down’. Na zijn overwinning van het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ in 2012 scoorde Douwe Bob enkele hits, waaronder ‘Hold me’ samen met rockchick Anouk.

Songfestival Night Out Live
Op dinsdag 10 mei is Zandfoort aan de Eem de locatie voor Songfestivalliefhebbers voor een gezellig, muzikaal avondje uit én om gezamenlijk Douwe Bob te supporten. Inloop vanaf 19.15 uur, waarna om 19.45 uur Songfestival-deelneemster Sasja Brouwers optreedt. Sasja deed mee aan het Nationaal Songfestival in 2003, trad op bij Toppers in Concert en kreeg bekendheid door haar deelname aan X Factor. Tijdens de Songfestivalavond zingt ze toepasselijke en herkenbare Songfestival-klassiekers.

Aansluitend vindt er een Songfestival Quiz plaats, met vragen over de afgelopen 61 jaar Eurovisie Songfestival. De winnaar gaat naar huis met ‘Het Grote Songfestival Boek’ en krijgt een gratis borrelplateau in Zandfoort aan de Eem. De quiz wordt gepresenteerd door Kevin van den Berg, die de avond enthousiast organiseert met de Amersfoortse Petra Groenestein.

Live stream
Wanneer de stemming er helemaal in zit, wordt gezamenlijk gekeken naar de halve finale van het Songfestival. Onder het genot van een hapje en drankje wordt de uitzending bekeken.

Tickets voor de Songfestival Night Out Live zijn inclusief een Zweeds borrelhapje. De kaarten kosten € 9,50 en zijn te reserveren op www.zandfoort.nl/songfestival (mail naar info@zandfoort.nl of bel (033) 448 19 51).

Adresgegevens: Zandfoort aan de Eem
Eemlaan 100, 3812 ED Amersfoort
E-mail: evenementen@zanfoort.nl
Telefoonnummer: 033 44 81 951
Meer informatie: www.zandfoort.nl/songfestival