Hoe sluit je een sim only af?

Heb je nog een goede telefoon of ben je van plan om een los toestel te kopen? Dan is het een logische stap om een sim only abonnement af te sluiten. Hoe je dit precies doet, lees je hieronder.

Wat is het?
Een simkaart only betekent letterlijk alleen een simkaart. Bij het afsluiten van dit abonnement ontvangt je dus geen nieuwe telefoon. Bij iedere simkaart hoort een eigen telefoonnummer. Gelukkig kun je in de meeste gevallen je huidige nummer over te zetten naar de nieuwe simkaart. Dit kun je aangegeven bij het afsluiten van een abonnement. Het is verstandig om te controleren of je huidige telefoon simblockvrij is. Dit betekent dat je de telefoon kunt gebruiken met een simkaart van iedere provider. Tegenwoordig komt het bijna niet meer voor dat een telefoon niet simlockvrij is. Toch is het voor de zekerheid goed om te checken.

Wat is de goedkoopste sim only?
Wat de goedkoopste sim only voor jou is, hangt van jouw wensen af. Hoeveel GB internet wil je per maand te besteden hebben en hoeveel belminuten wil je gebruiken? Om dit te bepalen kun je het beste kijken naar je huidige verbruik. Hoeveel gebruik je nu en hoeveel hou je maandelijks over? Op basis hiervan kun je een goede afweging maken. Misschien heb je de afgelopen maanden minder gebruik gemaakt van mobiel internet omdat je meer gebruik maakte van wifi. Dit kun je meenemen bij het kiezen van een abonnement.

Voor welke periode sluiten?
Er zijn verschillende soorten abonnementen voor sim only. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Handig als je niet te lang aan een bepaald abonnement vast wil zitten. Je kunt ook kiezen voor een abonnement dat 1-jarig of 2-jarig is. Het is daarbij goed om te weten dat een 2-jarig abonnement goedkoper is dan een 1-jarig abonnement. De reden hiervoor is dat je loyaler bent aan de provider. Je blijft immers langer klant. Om nieuwe klanten aan te trekken hebben providers ook regelmatig acties. Het is raadzaam om de acties in de gaten te houden.

Wat past het beste bij mij?
Welk abonnement het beste bij je past, kun je bepalen door de bovenstaande vragen één voor één te beantwoorden. Kies een internetbundel en het aantal belminuten dat je waarschijnlijk wilt gebruiken. Denk na over de duur van het abonnement en kies de juiste provider van het abonnement. Dit kun je doen door de prijzen van dezelfde soort abonnementen met elkaar te vergelijken. Een sim only abonnement is perfect voor mensen die geen abonnement mét nieuwe telefoon willen afsluiten.