Coronavirus liveblog: Syntus past dienst regeling aan

In dit liveblog houden we op 16 maart het laatste nieuws bij over het coronavirus in de regio Eemland.

16 maart – 18:25 uur
In sporthal de Kuil in Bunschoten is een arts met beschermde kleding. Dit wordt gedaan om het gebouw van de huisarts schoon te houden. Er worden geen testen uitgevoerd in de sporthal. De sporthal is alleen te bezoeken op afspraak.

16 maart – 18:00 uur
Per 18 maart past ook Keolis/Syntus haar dienstregeling aan. De aangepaste dienstregeling is ten minste geldig tot 4 april 2020. 

16 maart – 14:30 uur
Er zijn 32 nieuwe besmettingen bevestigd in de regio Utrecht. De besmette personen komen uit de gemeenten Amersfoort, De Bilt, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede en Woerden.

16 maart – 13:00 uur
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zet in opdracht van het ministerie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de bevolkingsonderzoeken naar baarmoederhalskanker, borstkanker en darmkanker tijdelijk stop. 

16 maart – 07:00 uur
Het SRO heeft alle sporthallen, gymzalen en zwembaden gesloten.

16 maart – 01:10 uur
Voor de opvang en screening van patiënten en bezoekers plaats Meander overdekte tenten bij de SEH en bij de ingang in de parkeergarage.