Pluim voor Olympische speler Angela Malestein in Bunschoten

Bunschoten – Burgemeester Van de Groep reikt vanavond om 20.00 uur tijdens het handbaltoernooi van Handbalverenging Bunschoten-Spakenburg (HVBS) op De Vinken de gemeentelijke Pluim uit aan Angela Malestein.

Angela ontvangt De Pluim voor de prestatie die zij samen met het Nederlandse handbalteam heeft geleverd tijdens de Olympische Spelen in Rio. Het Nederlandse handbalteam heeft hier een uitzonderlijke prestatie geleverd op internationaal niveau. Het is bewonderenswaardig wat de ploeg heeft gepresteerd en de bijdrage van Angela Malestein in het geheel. Door het behalen van de halve finale op de Olympische Spelen is de handbalsport in Nederland goed op de kaart gezet.

Gestart bij de plaatselijke handbalvereniging HVBS is Angela Malestein de eerste inwoner uit onze gemeente die aan de Olympische Spelen heeft deelgenomen. Uiteindelijk heeft het Nederlandse handbalteam de vierde plek behaald op de Spelen. De Pluim wordt uitgereikt aan personen die zich aantoonbaar in de Bunschoter gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Een jury adviseert het college van burgemeester en wethouders over het toekennen van de gemeentelijke onderscheiding.