Vluchtende automobilist rijdt tegen boom

Baarn – Op zondagmorgen 28 augustus raakt de bestuurder van een auto bij het nemen van de afslag vanaf de rijksweg A1 naar Eembrugge van de weg en raakt een lichtmast en een boom.

Beide inzittenden, vermoedelijk betrokken bij een mishandeling, raakten gewond en zijn vervoerd naar het ziekenhuis.
Agent met ambulancemedewerker

Rond 06.10 uur vond op de Groest in Hilversum een mishandeling plaats waarbij het slachtoffer geslagen en geschopt werd. Gezien werd dat de verdachten vertrokken in een donkerkleurige Opel Vectra. Gewaarschuwde agenten zien het voertuig korte tijd later rijden op het Den Uylplein in de richting van de rijksweg A1. Zij gaven de bestuurder een stopteken waaraan de bestuurder niet voldeed en direct met hoge snelheid de rijksweg opreed in de richting van Hoevelaken.

Van de weg geraakt
De automobilist schakelde op de snelweg zijn verlichting uit en verhoogde zijn snelheid. Ter hoogte van Eembrugge zagen de agenten dat hij plotseling de afslag nam. Vermoedelijk gebeurde dit ook met te hoge snelheid, want de bestuurder raakte van de weg en kwam in de berm terecht. De auto raakte een lichtmast en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. Omdat de auto begon te roken heeft de politie beide inzittenden uit de auto gehaald. De traumaheli werd gewaarschuwd.

Politie stelt onderzoek in
Beide inzittenden, inwoners van Renswoude van 29 en 31 jaar, zijn met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht rond de aanrijding en hun betrokkenheid bij de mishandeling in Hilversum.