Burgemeester Röell wil graag een tweede termijn

Baarn – Op 31 maart 2017 loopt de eerste ambtstermijn van burgemeester Jhr. M.A. (Mark) Röell af. Burgemeester Röell heeft aan de Commissaris van de Koning laten weten graag voor herbenoeming in aanmerking te komen. De raadsleden van de gemeente Baarn hebben hierover een brief ontvangen van de Commissaris van de Koning.

In de gemeentewet staat dat de gemeenteraad een advies geeft aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over een eventuele herbenoeming. Dit moet uiterlijk vier maanden voordat de huidige termijn afloopt. In de gemeente Baarn betekent dit dat er voor 1 december dit jaar een advies moet worden gegeven aan de minister.

Vertrouwenscommissie
Het advies aan de minister wordt opgesteld door een vertrouwenscommissie. Deze commissie bestaat in Baarn uit de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad. De bijeenkomsten van de vertrouwenscommissie zijn geheim. De gemeenteraad verwacht in november een besluit te nemen over het advies aan de minister en dus een eventuele tweede ambtstermijn voor burgemeester Röell