Fraai slotakkoord ZV Hoogland in Veenendaal

Amersfoort – De laatste wedstrijd voor de kerst bleek zeker niet de minste voor de zwemmers van Zwemvereniging Hoogland. Acht jeugdleden verschenen afgelopen zaterdag aan de start bij de voorrondes van de provinciale kampioenschappen in Veenendaal, en zij zwommen op veelal incourante afstanden naar scherpe tijden.

Maar weinig zwemmers staan te popelen om één van de zwaarste zwemafstanden in wedstrijdverband af te leggen; Sjoerd Luijckx en Nina Snippe gaven echter geen krimp, en volbrachten beide met goed gevolg de 200 vlinder. Ook op de halve afstand, de 100 meter vlinder, konden twee debutanten trots terugkijken op hun prestaties: Esmee Dijkstra zwom naar een knappe tweede plaats, terwijl ploeggenote Elenya Akyurek haar progressie onderstreepte met een verrassende derde plaats.

Ook op de 200 meter vrije slag werd bovenverwachting gepresteerd. De in zeer goede vorm verkerende Tim Tielkemeijer zwom naar een derde plaats en nieuw clubrecord, terwijl Eline de Groot haar eerste 200 meter vrijeslag met een mooie 12e plaats beloond zag worden. Op de 100 meter schoolslag bij de jongste leeftijdscategorie zwom Sven Grasmeijer naar een derde plaats, nadat hij eerder op de dag op de 50 vlinder na een forse tijdsverbetering net naast een podiumplaats greep.

Het nieuwe jaar start voor de zwemmers van Hoogland met een dubbel weekend in Utrecht. Op 10 en 11 januari komen de senioren aan de start bij de provinciale kampioenschappen, terwijl een week later zwembad De Kwakel opnieuw het strijdtoneel is wanneer de gehele zwemploeg de koppositie in de derde klasse gaat verdedigen.