Verdachten aangehouden voor mislukte overval

Baarn – In het onderzoek naar de mislukte overval bij een woning aan de Johannes Vermeerlaan, verrichtte de recherche twee arrestaties.

In de nacht van dinsdag 30 december op woensdag 31 december 2014 vond in een woning aan de Johannes Vermeerlaan een gewelddadige poging tot een woningoverval plaats.

Rond 00.45 uur kreeg de politie de melding dat de 99-jarige bewoonster in haar huis was belaagd. Er ontstond een korte worsteling tussen de vrouw en de twee belagers waarna de personen zonder buit het huis verlieten.

Rechercheonderzoek leidde tot doorbraak
De politie besteedde aandacht aan de zaak door nieuwsberichtgeving op www.politie.nl en deed uitgebreid sporenonderzoek. Hierbij werden door de specialisten van de Forensische Opsporing sporen veiliggesteld en door het NFI nader onderzocht. Ook werd een buurtonderzoek verricht en meerdere getuigen en/of personen die iets konden bijdragen aan het onderzoek gehoord. Deze inzet bleef niet zonder resultaat en leidde tot het bekend worden van de identiteit van twee vermoedelijke verdachten.

Het gaat hierbij om een 49-jarige inwoonster uit Hilversum en een 52-jarige inwoonster van Amsterdam. Zij zijn vorige week aangehouden en aansluitend over meerdere dagen verhoord. Op vrijdag 22 mei zijn beide verdachten voorgeleid bij justitie. Zij zitten nog vast.