Spannende editie van ‘De Huiskamer’ bij Observant

Amersfoort – ‘De Huiskamer’ brengt maandelijks de beste Amersfoortse singer-songwriters en opkomend nationaal talent naar Stadspodium De Observant.

Programmeur Levi Meijer slaagt er telkens in een spannend en gebalanceerd programma aan het publiek te bieden. Woensdag 25 november treden Eelke Ankersmit, Merlijn Nash en van Thijs van der Meulen, frontman van de band Backgammon, op. De aanvang is 20:30 uur, de entree gratis.

Tien jaar lang fungeerde Eelke Ankersmit als zanger en liedjesschrijver in bands, zoals The Rag Trade. Na het behalen van een 9,5 voor zijn afstuderen aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam is het voor Eelke Ankersmit tijd om solo verder te gaan. Zijn EP Old Friend bevat zes nummers. Liefdesverdriet is daarbij een overkoepelend thema, net als de weg naar volwassenheid die nooit lijkt te eindigen. De songs hebben elk hun eigen feel en instrumentale invulling die de ene keer de tekst onderstreept en hem de andere keer aanvult.

Geïnspireerd door James Blake, Debussy, Patrick Watson, Modeselektor en Thom Yorke, is Merlijn Nash de laatste paar maanden in de studio zijn nieuwe album aan het schrijven. Deze avond brengt hij zeer intiem de eerste resultaten ten gehore in de Observant. Met zijn eerste EP ‘Running Forward’ trad hij maar liefst zestig keer op, waaronder op Parkpop.

Als frontman van Backgammon timmert Thijs van der Meulen al jaren aan de weg, en schreeuwt hij soms zijn longen uit zijn lijf. De band maakt enorm energieke indiepop-rock met een rauw randje, maar wie goed luistert merkt ook hoe eerlijk en oprecht de songs van Thijs van der Meulen zijn. Hij kleedt deze nummers dan ook moeiteloos uit en brengt de fundering aan het licht. Op zowel gitaar als piano en met een stem die van meer ervaring spreekt dan zijn leeftijd doet vermoeden overtuigt deze eigenaardige rocker ook akoestisch alsof het niets is.

Stadscafé de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort