Duurzaamheidsdagen op Wagenwerkplaats in Amersfoort

Amersfoort – Nadenken over een duurzame Wagenwerkplaats. Dat gaat gebeuren tijdens de Duurzaamheidsdagen 2.0 op donderdag 30 en vrijdag 31 oktober.

De Vereniging Duurzaam Soesterkwartier en de gemeente Amersfoort willen samen met specialisten, buren, Soesterkwartierders en andere belangstellenden in gesprek over een duurzame Wagenwerkplaats.

Om alle ideeën rond de Wagenwerkplaats mogelijk te maken, is een bestemmingsplan nodig dat in 2015/ 2016 wordt gemaakt. Een bestemmingsplan heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Het is de bedoeling om tijdens de duurzaamheidsdagen niet alleen te kijken naar een periode van tien jaar, maar ook naar een langere periode. De Wagenwerkplaats biedt in de toekomst ruimte aan circa 500 woningen en stedelijke voorzieningen.

Donderdag 30 oktober staat grotendeels in het teken van diverse workshops variërend van Energie, Sociale samenhang en participatie tot aan Mobiliteit. Vrijdag 31 oktober worden de resultaten van de vorige dag besproken aan de hand van stellingen. Om 16.00 uur worden de resultaten gepresenteerd aan politiek en aanwezigen.

Aanmelden voor de Duurzaamheidsdagen 2.0 kan bij Joke Sickmann, e-mail j.sickmann@planet.nl. Meer informatie op www.duurzaamsoesterkwartier.nl.