SEC komt met primeur in Soest: Peutervoetbal!

Soest – Voetbalvereniging SEC komt in samenwerking met de kinderopvangorganisaties K’nijntje en Zippies met een absolute primeur in Soest, namelijk Peutervoetbal!

In het algemeen kunnen kinderen bij voetbalclubs terecht vanaf hun 5e of 6e jaar. Deze jongste voetballertjes kijken vaak al tijden uit naar het moment dat ze eindelijk mogen gaan trainen bij de kabouters. ‘Waarom langer wachten, als je voor die tijd ook al met plezier kunt voetballen?’, vroeg SEC hoofd jeugdtrainer Hans Renes zich af. In overleg met het bestuur van SEC en de kinderopvangorganisatie K’nijntje & Zippies kreeg de Ministars Voetbalacademie vorm.

Doelstelling van de Ministars Voetbalacademie is om kinderen zo vroeg mogelijk te leren spelen in groepsverband, waarbij plezier voorop staat. Volledig in lijn met de filosofie van voetbalvereniging SEC.

De Minstars Voetbalacademie voor peuters gaat in januari 2016 van start op vrijdagmiddag van 13.15 tot 14.15u en zaterdagochtend van 8.30 tot 9.30u. Dit zal de eerste 2 maanden gebeuren in de sporthal bij Sportboulevard De Engh aan de Dalweg. Als het weer zachter wordt, zullen de trainingen op vrijdag buiten worden voortgezet op het sportcomplex van SEC, op zaterdag blijft het in de zaal.
De trainingen staan o.l.v. SEC hoofd jeugdtrainer Hans Renes. Renes is bevoegd pedagogisch medewerker en is de laatste 34 jaar werkzaam als voetbaltrainer met specialisatie de jongere jeugd. Daarbij is hij de laatste jaren werkzaam bij de sport BSO Zippies in Soest. Vanuit zijn achtergrond is hij gespecialiseerd in het trainen van de jongste jeugd en ook de andere trainers van de Ministars Voetbalacademie hebben een relevante achtergrond en ervaring in het werken met de allerjongsten.

Elk begin is spannend voor kinderen. De eerste paar Ministarstrainingen staan dan ook in het teken van op het gemak stellen van de kinderen. Na een aantal keer kan men zien dat een jongetje of meisje zelfvertrouwen krijgt in het spel. De kinderen zullen leren dribbelen, drijven, slalommen, schieten op het doel en vooral veel plezier maken met elkaar. Al spelende leren ze tevens om met andere kinderen om te gaan. Daarnaast zal
heel langzaam begonnen worden met kleine wedstrijdjes. Winnen of verliezen is daarbij niet belangrijk: alle kinderen zijn stuk voor stuk winnaars.

Natuurlijk is het van belang dat de trainingen op een veilige manier verlopen. Deze veiligheid wordt – naast de deskundigheid van de trainers – gewaarborgd door gebruik te maken van speciale trainingsmiddelen. SEC heeft bijvoorbeeld opblaasbare doelen, een eigen opblaasbare boarding en andere speciale materialen waarmee de kinderen veilig kunnen sporten. Deze materialen zijn ook in de sporthal aanwezig om een zo veilig mogelijke training te geven waar heel veel plezier aan beleefd kan worden.

Het concept van de Ministars Voetbalacademie is extra sterk door de samenwerking met K’nijntje & Zippies. Deze BSO aanbieder brengt gedegen pedagogische kennis in. Bovendien draagt zij zorg voor een extra pedagogisch medewerker die meekomt met de kinderen die vanuit K’nijntje & Zippies naar de training komen. Ouders die hun kind opgeven voor het peutervoetbal van de Ministars Voetbalacademie kunnen desgewenst hun kind de resterende ochtend/middag ook bij K´nijntje & Zippies onderbrengen. De voetbalactiviteit is dan inbegrepen bij de prijs voor de kinderopvang, waarvoor ook de kinderopvangtoeslag geldt.

De feestelijke opening van de Ministars Voetbalacademie is tijdens een kerstevent van VV Sec op 19 december as. van 8.30u tot 9.30u en vindt dan plaats op de velden aan de Bosstraat West (bij slecht weer in Sportboulevard De Engh) . Hans Renes zal dan met zijn trainers een 1e training geven. Hieraan kan – na aanmelding – kosteloos worden deelgenomen. Vanaf 2e week januari starten de trainingen bij Sportboulevard De Engh in Soest.

De trainingen van de Ministars Voetbalacademie zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Zij vinden plaats op vrijdagmiddag van 13.15u tot 14.15u en op zaterdagochtend van 8.30u tot 9.30u.
Kinderen kunnen opgegeven worden via een inschrijfformulier op VV SEC, via planning@knijntje.nl of via de website www.zippies.nl. Voor vragen kunt u ook terecht bij Hans Renes, hansrenes@hotmail.com.