Crowdfunding historisch orgel Soest levert bijna 28.000 euro op

Soest – Het crowdfundingtraject voor de renovatie en plaatsing van het nieuwe orgel in de Oude Kerk in Soest heeft 27.770 euro opgeleverd. Het streefbedrag van de actie was 85.000 euro.

Tot 1 december konden investeerders via het online platform www.doorgeven.nl hun bijdrage leveren. Als tegenprestatie ontvingen zij onder andere een cd met orgelmuziek, concertkaarten of een eervolle vermelding in het fotoboek over het orgel. ABN AMRO MeesPierson begeleidde de Stichting Orgelfonds Oude Kerk Soest bij het crowdfundingproject.

Peter Kwantes, voorzitter van het Orgelfonds van de Oude Kerk Soest: “Het is geweldig om te zien hoeveel enthousiasme de crowdfunding heeft losgemaakt in Soest en omgeving. Helaas is het streefbedrag niet gehaald. Toch kijken we met een tevreden gevoel terug op deze actie. We zijn alle donateurs dankbaar voor hun gulle bijdragen. Uiteraard gaan we proberen om het resterende bedrag op een andere manier bijeen te krijgen. We zijn er van overtuigd dat dit lukt.”

Innovatieve betaalmethode
Rian Vens-Hagting, Directeur Relatiemanagement ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas: “Na een succesvol verlopen, eerste crowdfundingtraject voor de Domkerk in Utrecht, wilden we deze nieuwe manier van financiële middelen verzamelen ook inzetten voor kleinere religieuze instellingen. Zo is in Sittard het crowdfundingproject voor de basiliek vorige week een succes gebleken, want het streefbedrag is ruimschoots gehaald. Terugblikkend is in Soest wellicht de lat iets te hoog gelegd.”

ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas
Instituten & Charitas is onderdeel van ABN AMRO MeesPierson, de private bank van ABN AMRO, en richt zich op de grotere maatschappelijke organisaties. De drie primaire focusgroepen zijn fondsenwervende instellingen, vermogensfondsen en religieuze instellingen. Voor religieuze instellingen biedt Instituten & Charitas onder andere betalingsverkeer, beleggen en vermogensbeheer aan.