‘Mediteren in Baarn’ verhuisd naar Soest

Baarn/ Soest – Meditatiegroep ‘Mediteren in Baarn’ is verhuisd naar Soest. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om nu in Soest te komen mediteren.

De meditatiegroep, ook wel ‘sangha’ genoemd, mediteert in de traditie van Thich Nhat Hanh, een Vietnamese boeddhistische monnik, zenleraar, schrijver en mensenrechtenactivist. Hij is wereldwijd bekend vanwege de vele boeken die hij heeft geschreven. Daarin koppelt hij in simpele bewoordingen de essentie van de boeddhistische leer aan de praktijk van het dagelijks leven.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aantoont dat mediteren onze geestelijke en lichamelijke gezondheid ten goede komt. Toch blijft in onze Westerse cultuur hardnekkig het idee bestaan dat mediteren iets zweverigs is. Het tegendeel is echter waar, door te mediteren kom je weer met je aandacht in het hier en nu. Bewust ademen is de basis van meditatie, de basis om concentratie en inzicht te ontwikkelen. Deze meditatie geeft vaak een weldadige rust. Het kan je helpen om innerlijk tot rust te komen. Dit schept ruimte in jezelf, wat verdieping van inzichten kan geven.

Tijd: Iedere woensdagavond van 19.30 tot ca. 21.30 uur. De deur is open vanaf 19.15 uur. De bijeenkomsten zijn zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt.
Plaats: De meditatieruimte in het Vajra Vidyacentrum, gebouw Birkstaete, Birkstraat 95 in Soest. Op het bellenpaneel nummer 20. Bijdrage € 5,00 per bijeenkomst. Kom je voor het eerst, meld je dan svp aan via de contactpagina van www.meditereninsoest.nl.
Op de website staat ook informatie over andere activiteiten zoals lezingen, studiegroepen en stiltewandelingen.