Overhees alleen aan kop na winst op Maarssen 6

Soest – Koud twee wedstrijden onderweg hebben de tafeltennissers van TTV Overhees de andere teams in de 4e klasse H al op achterstand gezet. Ook de tweede wedstrijd in en tegen Maarssen 6 werd gewonnen: 4-6.

Gerard de Jong, die vorige week aarzelend begon met één overwinning, was nu volledig bij de les en won al zijn drie single-partijen, een knappe prestatie. Kopman Ruben Immerzeel zag enigszins op tegen de confrontatie met Harry Nieman, die met oude rubbers speelt, wat lastig is voor spelers die met veel spin spelen. Immerzeel kreeg er twee jaar geleden geen vat op en ook nu werd het geen gemakkelijke wedstrijd. Lang ging het gelijk op en Immerzeel dreigde zich hoofdschuddend wederom stuk te bijten op de rubbers van Nieman, maar net op tijd drong het besef door dat kalm blijven de oplossing kan zijn in dit soort wedstrijden. In de beslissende game trok Immerzeel alsnog met 3-11 aan het langste eind en ook zijn beide andere duels tegen de routiniers Jan van Nieuwkerk en Cees Spruijt wist hij te winnen.

Stefan Rademaker speelde pas zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Hij moet het ritme nog vinden. Nadat hij Van Nieuwkerk en Nieman had moeten feliciteren liet hij zich in zijn duel met Spruijt meeslepen door een arbitraire fout die hem benadeelde. Dit bleef rondzingen in Rademakers hoofd, waardoor hij de opgelopen schade niet meer kon repareren en ook zijn derde enkelspel verloor. Eerder op de avond was hij samen met De Jong ook niet succesvol in de dubbel.
Toch wonnen de Soester tafeltennissers met 4-6, genoeg voor de koppositie in de nog prille competitie.