‘Talent op de vlucht’ is te mooi om maar één keer te laten zien’

Amersfoort – Negen vluchtelingen uit de Alphense noodopvang spelen hun indrukwekkende voorstelling ergens in een kerkgebouw genaamd Het Kruispunt.

De tweehonderd toehoorders geven hen een staande ovatie. Jan de Vries, een van de vrijwilligers die dit tot stand brachten, uit ter plekke de wens: ,,Wie kan zorgen dat deze voorstelling verder gaat, roep ik bij deze op!’’ Het Vathorst College, in samenwerking met Gastgezin Amersfoort, pakt die handschoen op: Dinsdag 10 mei 2016 is de voorstelling opnieuw te zien, maar nu in het ICOON theater.

De dramatische verhalen van negen vluchtelingen maken grote indruk. De spelers, zeven amateur-acteurs en twee professionals uit Syrië, leefden samen met meer dan 1100 anderen in de noodopvang in de gevangenis van Alphen aan den Rijn, en zijn inmiddels verhuisd naar een volgende locatie. Elk mens daar heeft zijn eigen verhaal. Negen daarvan zijn verwerkt in de voorstelling ‘Talent op de vlucht’. De monologen zijn in het Arabisch; de toehoorder verstaat dan ook geen woord. Maar dankzij het intensieve spel van de acteurs, komen de dramatische scènes onontkoombaar tot leven.
De opbrengst van de avond gaat, na aftrek van de kosten, naar de theatergroep zelf.

‘Talent op de vlucht’ is op dinsdag 10 mei te zien in het ICOON theater in Amersfoort Vathorst. De voorstelling begint om 20.30 uur, de zaal gaat open om 20.00 uur.
Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen (18+) en € 10,- voor jongeren (onder de 18). Voor vragen of het reserveren van kaarten kan er een e-mail gestuurd worden naar fadainamersfoort@vathorstcollege.nl. Ook kan dit telefonisch door te bellen naar 06-29985574 en daar uw reservering in te spreken op de voicemail.