Kaylee Lam Uitblinker van MBO Amersfoort

Amersfoort – De 19-jarige Kaylee Lam uit Hoogland is door MBO Amersfoort gekozen tot MBO Uitblinker 2016. De ondernemende Kaylee is voorgedragen door haar studieloopbaanbegeleider Hedwig de Graaf van de School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen waar zij de opleiding Leisure & Hospitality Executive volgt.

“Kaylee is zeer zelfstandig, ondernemend, sociaal en zorgzaam. Eigenschappen die heel goed aansluiten bij de opleiding die zij met veel enthousiasme doorloopt. Op alle gebieden is zij een uitblinker en verdient het om in het zonnetje gezet te worden”, aldus De Graaf.

Kaylee is pas 19 jaar, maar heeft al veel ondernomen: twee maanden vrijwilligerswerk in een weeshuis en basisschool in Ghana en een bijbaan als medewerker ‘Zoo en Beleving’ bij Dierenpark Amersfoort. Ook liep zij een droomstage bij het Dolfinarium in Harderwijk waar zij onder andere gasten begeleidde in het contact met dolfijnen en hielp bij Make-a-Wish projecten. In februari behaalde zij de tweede plaats bij de landelijke wedstrijden om de Toerismebokaal 2016.

Kaylee heeft inmiddels haar mede-uitblinkers ontmoet en de eerste speeddates met de jury hebben plaatsgevonden in de Efteling.

Landelijke verkiezing MBO Uitblinker
De verkiezing tot MBO Uitblinker maakt deel uit van de campagne ‘Dit is mbo’, waarmee de MBO Raad de kracht van het mbo wil laten zien. Genomineerden moeten niet alleen uitblinken in hun praktijk- en studieprestaties, ze moeten ook ambitieus, betrokken, doelgericht en creatief zijn.

Stemmen
Vanaf 5 september kan gestemd worden op Kaylee via www.ditismbo.nl. Tijdens het MBO Uitblinkers gala op 24 november 2016 wordt de landelijke winnaar bekendgemaakt. Die mag zich een jaar lang inzetten als ambassadeur voor het mbo.