Gezondheidscentrum in Bunschoten wordt woonrijp gemaakt

Bunschoten – Op dit moment bevindt de bouw van gezondheidscentrum Scala Medica (op de hoek Bachlaan – Bikkersweg – Chopinstraat) zich in de afrondende fase. Rondom het gebouw wordt vanaf maandag 16 januari 2017 gestart met het woonrijp maken van het gebied.

Rond het gezondheidscentrum worden verschillende voorzieningen aangebracht. Allereerst wordt de riolering (opnieuw) aangelegd en er komen voetpaden rondom het gebouw. Daarnaast worden er parkeervakken aangelegd. Er komen definitieve en tijdelijke parkeervakken.

Tijdelijke parkeervakken komen op de voormalige en toekomstige watergang aan de kant van de Bachlaan. De definitieve parkeervakken komen direct langs de Bachlaan en aan de noordkant van het gebouw. Ook krijgt de nieuwe Chopinstraat een in- en uitrit voor (gemotoriseerd) verkeer naar de Bachlaan. Langs de Bikkersweg komt een tijdelijke laad-/losplaats. Hiervoor wordt het bestaande voet- en fietspad omgelegd.

Planning werkzaamheden
Afhankelijk van de weersomstandigheden is de planning dat de werkzaamheden half maart 2017 gereed zijn. Het grootste deel van werkzaamheden veroorzaakt geen overlast voor het verkeer. Bij het werk langs de Bachlaan en Bikkersweg kan het voorkomen dat een deel van de rijbaan en/of voet-/fietspad tijdelijk wordt afgezet.